AOV voor ZZP-er

Waarom een AOV?

De kans op ziekte of een ongeval lijkt misschien niet zo heel groot, maar kan je als zelfstandig ondernemer zomaar overkomen. Een AOV zorgt ervoor dat je tijdens ziekte of een ongeval een vergoeding krijgt ter vervanging van het inkomen dat je misloopt.

AOV voor ZZP-ers

Steeds meer mensen besluiten om flexibel te werken en de vrijheid van het maken van eigen keuzes tegemoet gaan. Over de toekomst en de zekerheden wordt niet of nauwelijks nagedacht, terwijl de toekomst iedere dag een stukje dichterbij komt.
Niet alle van de ruim 8400 ZZP-ers in de Haarlemmermeer zijn zich bewust van het feit dat arbeidsongeschikt raken een risico is van het zelfstandig ondernemen.

De reden dat weinig ZZP-ers een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten is per persoon verschillend. Vaak is de prijs een reden, maar ook dat het te veel gedoe zou zijn of er is een partners met een inkomen.

Advies over AOV

Verstandig is om zaken wel op een rijtje te zetten, zodat de toekomst goed verzekerd is. Er zijn verschillende manieren om jouw arbeidsongeschiktheid te verzekeren:

  • Als gevolg van een ongeval
  • Door ongevallen en ziekte
  • Door ongevallen, ziekten of psychische klachten

Wat kost een AOV?

De kosten liggen uiteraard helemaal aan wat je zelf zou willen. Kies je minder dan 80% van je jaarinkomen, dan vallen de maandelijkse kosten lager uit. Een kortere looptijd scheelt ook in de kosten evenals het kiezen voor een langere wachttijd als je bijvoorbeeld een goede buffer hebt opgebouwd. Goedkoop is natuurlijk niet per definitie beter.

Advies over AOV

Duidelijke Verzekeringen zal ook wat betreft het kiezen voor de juiste AOV in jouw situatie als bijvoorbeeld ZZP-er een duidelijk advies geven. Jouw situatie, jouw risico’s en afwegingen zullen duidelijk worden besproken, zodat jij exact weet waar je aan toe bent. Neem gerust contact op met één van onze adviseurs via ons contactformulier of bel naar 0252 622 999.

Altijd op de hoogte? Volg ons
Facebook
LinkedIn