Spaarverzekering

Sparen voor je pensioen is in veel gevallen noodzakelijk, na je pensioen kan het zomaar zijn dat je inkomen terugloopt en je dan niet al die leuke dingen kunt doen die je van plan was en is het afsluiten van een spaarverzekering een goed plan.

Is jouw pensioenvoorziening goed geregeld door jouw werkgever en wil je juist een extra spaarpotje hebben? Ook dan is een spaarverzekering een mooie optie voor dat extraatje in de toekomst. Er zijn verschillende manieren om spaarpotjes op te bouwen:

Sparen met belastingvoordeel

Sparen met belastingvoordeel is een veel gekozen spaarmogelijkheid. Hierbij ontvang jij een deel van je stortingen terug van de belastingdienst. Pas als jouw opgebouwde spaarpot wordt uitgekeerd betaal je inkomstenbelasting. Nog een voordeel is dat je geen vermogensbelasting betaald over je opgebouwde tegoed.

Je mag een maximaal bedrag sparen wat door de overheid is bepaald. Bovendien mag je zelf bepalen wanneer je jouw gespaarde geld laat uitkeren.

Sparen op de bank

Als je spaart op de bank ontvang je een vaste rente over je inleg, hierbij mag je maximaal storten, maar je hebt geen belastingvoordeel. Het bedrag wordt op een door jou vastgestelde datum uitgekeerd en kun je dan vrij opnemen.

Sparen en beleggen

Ook is er de mogelijkheid om te beleggen met jouw spaargeld. Dit brengt meer risico’s met zich mee en kun je zelf doen of laten uitvoeren door gespecialiseerde ondernemingen zoals banken en beleggingsadvies bedrijven.

spaarverzekering